Wat gebeurt er met uw hond in een trimsalon?

Wanneer u uw hond naar een trimsalon brengt, moet u de hond enkele uren afstaan. Dit is noch voor u, noch voor uw hond leuk. Maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken.! Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder de hond wordt. Het moet toch gebeuren en de hond is in goede handen. Het beste is dat u eventuele wensen van tevoren telefonisch kenbaar heeft gemaakt, zodat u het afscheid kort kunt houden.

In overleg met u wordt gekeken naar de juiste behandeling. Welke behandeling wij u ook adviseren,wassen,knippen,scheren of kammen. Het knippen van de nagels en het schoonmaken van de oren hoort er altijd bij.

Terug naar informatiepagina

Uw hond wordt op de trimtafel gezet. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen.

De vacht van uw hond wordt nu helemaal doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd.  Daarna wordt uw hond, afhankelijk van het vachttype, getrimd.

Indien uw hond gewassen wordt, zal de hond nu het bad in gaan, waarna de hond met een föhn weer gedroogd wordt. Wanneer de vacht geheel droog is, kan de hond verder worden afgewerkt en in model worden gebracht. Inmiddels zijn we enkele uren verder en kunt u hem komen halen.

Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje "vreemd" gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het "gevoel". Uw hond kan wel moe zijn na een trimbeurt.

Als u bedenkt hoeveel tijd er aan uw hond gewerkt wordt, zal de prijs van het trimmen niet tegenvallen! 

Terug naar informatiepagina

 

© 2010-2011 Trimsalon Heidi